Leerhuis 2023 - 2024

In de Stadskerk Emmen willen we graag samen geestelijk groeien. Op zondagochtend is het onderwijs in de dienst laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Doordeweeks bieden we cursussen en studies aan die meer toegespitst zijn op ieders persoonlijke behoeften. Het Leerhuis is de plek om je geloofsleven te verdiepen. We bieden voor ieder wat aan, of je nu jong bent in je geloof of al heel lang met God op weg bent. We hopen je komend seizoen bij een of meerdere avonden te ontmoeten!

De avonden vinden plaats op de dinsdag- of woensdagavonden van 19.30-21.30 uur. 
 

DURF 

DURF is een geestelijk groeiprogramma waarin de thema’s Intimiteit, Identiteit en Autoriteit centraal staan. Deze drie thema’s zijn onlosmakelijk verbonden met het geloof in Jezus Christus en samen resulteren ze in geestelijke groei, leggen ze een stabiel fundament in je geestelijk en persoonlijke leven. 

Verlang jij naar geestelijke groei en stabiliteit? Naar verdieping van Jouw relatie met Vader, Zoon en Heilige Geest?  Wil je meer tijd vrijmaken voor aanbidding, voor contact met medechristenen? Dan is DURF wel iets voor jou.   
Voor meer info of voor opgave kijk op www.stadskerkemmen.nl/durf 

Dinsdag 3, 10, 17, 31 oktober en 7, 14, 21 november 2023. 

Ook in het voorjaar van 2024 zullen we een blok aanbieden. Deze data volgen t.z.t. 

Kennismaken met Stadskerk Emmen

Tijdens de kennismakingsavond leggen we graag uit wie we als Stadskerk Emmen zijn en hoe we samen het gemeenteleven vormgeven. De visie van de gemeente, hoe we georganiseerd zijn, onze waarden en het ontstaan van de gemeente komen onder andere aan bod. Overweeg je om lid te worden of ben je net lid geworden? Dan nodigen we je van harte uit om tijdens deze avonden de gemeente beter te leren kennen. Ook ben je welkom met al je vragen.

Woensdag 13 september en 8 november 2023
 

EC-Bijbelcursus: In vier jaar door de Bijbel

De Bijbelcursus van het Evangelisch College is er voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen, begrijpen en toepassen. Met welke voorkennis je ook aan de cursus begint, je zult merken dat je door deze cursus blijft groeien in geloof en God beter zult leren kennen. Wanneer je deze cursus volgt op de woensdagavond, lees je in vier jaar de hele Bijbel door; alle Bijbelboeken komen hierbij aan bod. Per jaar volg je in totaal 18 lessen: 9 lessen Oude Testament en 9 lessen Nieuwe Testament, van elk 2,5 uur. Deze cursus vraagt een tijdsinvestering van gemiddeld vijf uur per week. De kosten bedragen €22,50 per maand.
 

Marriage Course: Marriage on the rock

Ben je nog net zo enthousiast en gelukkig met je huwelijk als in het begin? Te midden van werk, (vaak) het opvoeden van kinderen en huishoudelijke en sociale verplichtingen, is het soms moeilijk om oog te blijven houden voor elkaar. Marriage on the Rock is een cursus van zeven avonden om je relatie nieuwe energie, inzichten en inspiratie te geven. Ons gebed is dat jullie door deze cursus (nog) dichter naar elkaar en naar God toe mogen groeien. De kosten voor de cursus zijn €175,- per stel (incl. werkmap, 7 diners voor twee en koffie en thee).

vrijdagavond (19.00 - 21.45 uur) 22 september, 6 oktober, 20 oktober, 3 november, 17 november, 1 december, 15 december 2023 
 

Christelijk leven, hoe dan?!

Heb jij het verlangen dat God geëerd wordt op elk gebied van je leven? Om jezelf te leren verloochenen in het leven van alledag? Hoe leef je met je hele wezen gericht op God? Hoe maak je keuzes die goed zijn in Gods ogen, die goed zijn voor de ander en voor jezelf? Elke avond staat er een ander aspect van het dagelijkse leven centraal. Vanuit de Bijbel willen we samen kijken wat wereldse, vleselijke keuzes zijn en wat geestelijke keuzes zijn. Om vervolgens hierover met elkaar in gesprek te gaan, om onze worstelingen te delen en van elkaar te leren. 

U kunt zich per thema avond opgeven. 
10 oktober is het thema: Geld en Bezit
7 november is het thema: Tijdsbesteding
21 november is het thema: Werk en Buurt
6 december is het thema: Seksualiteit

Begraven en cremeren

Het is (vermoedelijk) niet bepaald een onderwerp waar je dagelijks over nadenkt: begraven en cremeren. Maar het is zeker interessant om er eens bij stil te staan.. Veel christenen zijn ervan overtuigd dat een gelovige zich niet moet laten cremeren. In de Bijbel is er echter nergens een gebod tot begraven of een verbod op cremeren te vinden. Maar wat wordt er dan wel over gezegd in de Bijbel? 

Woensdag 11 oktober 2023

Geestelijke gaven

Zowel in het Oude als in het Nieuwe Testament gaat het vaak over wonderen. Je leest al over genezing, bevrijding en profetie in de tijd van het Oude Testament. In het Nieuwe Testament zie je dat Jezus rondtrok en overal wonderen deed. Twee avonden willen we stilstaan bij de gaven van bevrijding, genezing, tongentaal en profetie. We willen leren uit de Bijbel, ervaringen uitwisselen en waar mogelijk ook samen in praktijk brengen.

woensdag 8 november, 22 november 2023
 

Onderwijs over DIS

 Iemand met een Dissociatieve Identiteitsstoornis (DIS) heeft in zijn leven overweldigende en/of bedreigende ervaringen meegemaakt wat heeft uitgewerkt dat er meerdere persoonlijkheidsdelen zijn ontstaan. (Niet te verwarren met meerdere persoonlijkheden!) Als gevolg hiervan is het leven en zijn relaties vaak ingewikkeld voor hen. Een langdurig herstelproces volgt. We bemerken dat er nog weinig bekendheid is over dit thema en daarom willen we een avond aanbieden waarin we meer uitleg willen geven over hoe DIS ontstaat en wat dit in de praktijk betekent voor iemand die DIS heeft. Maar ook hoe je als broers en zussen dat inzicht kunt gebruiken in je omgang met mensen met DIS.

woensdag 8 november 2023
 

Dooponderwijs

Vraag jij je weleens af wat de doop eigenlijk inhoudt en waarom die zo belangrijk is? Of wat Gods bedoeling is met de doop en met jouw leven? Of waarom God de doop koppelt aan bekering en aan het verkondigen van het evangelie? Zomaar een paar vragen waarvoor we de Bijbel willen openslaan om samen te ontdekken wat God erover te zeggen heeft. En zeker als je erover nadenkt om jezelf te laten dopen, wees welkom!

dinsdag 7 november 2023
 

Kloosterweekend

Een weekend dat we volledig toewijden en apart zetten voor Jezus, onze Bruidegom. Wij geloven dat dit essentieel is, om te groeien in de kern van ons geloof, namelijk het kennen van Hem. We geloven dat als wij Hem met ons hele hart zoeken, wij Hem zullen vinden. Vanuit de rust en de stilte gaan we Zijn stem verstaan en tegelijkertijd leren hoe we dit dagelijks kunnen gaan doen als we weer thuis zijn. We zullen samen delen over onze persoonlijke omgang met God, onze worstelingen daarin en onze groei. Verlang jij ernaar om hierin te groeien in je dagelijkse leven? Verlang jij naar woorden van leven van Hem persoonlijk? Dan ben je van harte uitgenodigd!
Kosten: ca €200,- p.p.

vrijdag t/m zondag 17-19 november 2023 

 

Ik heb een vraag / Ik geef mij op voor het leerhuis
Vul hieronder je gegevens in: