Leerhuis 2022 - 2023

In de Stadskerk Emmen willen we graag samen geestelijk groeien. Op zondagochtend is het onderwijs in de dienst laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Doordeweeks bieden we cursussen en studies aan die meer toegespitst zijn op ieders persoonlijke behoeften. Het Leerhuis is de plek om je geloofsleven te verdiepen. We bieden voor ieder wat aan, of je nu jong bent in je geloof of al heel lang met God op weg bent. We hopen je komend seizoen bij een of meerdere avonden te ontmoeten!

Onderaan deze pagina kun je je opgeven voor het leerhuis of een vraag stellen.

 

EC –Bijbelcursus: in 4 jaar door de Bijbel 

De Bijbelcursus van het Evangelisch College is er voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen, begrijpen en toepassen. Met welke voorkennis je ook aan de cursus begint, je zult merken dat je door deze cursus blijft groeien in geloof en God beter zult leren kennen. 

Wanneer je deze cursus volgt, lees je in vier jaar de hele Bijbel door; alle Bijbelboeken komen hierbij aan bod. Ieder jaar wordt ook een thema besproken, dat je helpt om de Bijbel beter te kunnen lezen. Per jaar volg je in totaal 18 lessen: 9 lessen Oude Testament en 9 lessen Nieuwe Testament, van elk 2,5 uur. In de lessen wordt aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema’s, moeilijke passages en de boodschap van ieder Bijbelboek. 

Deze cursus vraagt een tijdsinvestering van gemiddeld vijf uur per week. Je besteedt deze tijd aan het lezen van het Bijbelboek, het vergaren van aanvullende informatie op EC-online en het volgen van de lessen. De kosten zijn 30 euro per maand, dat is incl. toegang tot de digitale studiebijbel. 

De bijbelcursus begint op 14 september en wordt om de 2 weken gegeven.

DURF 

DURF is een geestelijk groeiprogramma waarin de thema’s Intimiteit, Identiteit en Autoriteit centraal staan. Deze drie thema’s zijn onlosmakelijk verbonden met het geloof in Jezus Christus en samen resulteren ze in geestelijke groei, leggen ze een stabiel fundament in je geestelijk en persoonlijke leven. 

Verlang jij naar geestelijke groei en stabiliteit? Naar verdieping van Jouw relatie met Vader, Zoon en Heilige Geest?  Wil je meer tijd vrijmaken voor aanbidding, voor contact met medechristenen? Dan is DURF wel iets voor jou.   
Voor meer info of voor opgave kijk op www.stadskerkemmen.nl/durf 

Dit zijn de data van DURF:

  • 7, 14, 21, 28 maart
  • 9, 16, 23, 30 mei
  • 6, 13, 20 juni

 

 

Bijbelse toekomstverwachting

Als je naar de wereld en omstandigheden kijkt, kun je soms ontmoedigd raken over de toekomst. Hoe gaat die toekomst eruitzien? De Bijbelstudie ‘Bijbelse Toekomstverwachting’ wil graag inzicht geven in Gods plan met de wereld; de rol van Israël en de rol van de gemeente daarin. Theo Niemeijer zal ons in vier avonden meenemen in thema's als de tekenen van de tijd, de opname van de gemeente, de grote verdrukking en het 1000-jarig vrederijk

Cursusdata: 29 maart, 12 april, 26 april en 10 mei.

 

Balans, stilte en rust

Psalm 62 vers 2
'Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust,
van Hem komt mijn redding
'

Wat is het waardevol wanneer we God als rustpunt in ons dagelijks leven ervaren, om te leven vanuit een rust die alleen God ons kan geven.

Hoe kunnen we het leven inrichten als rustige wandeling met onze Hemelse Gids? In drie avonden houden we ons samen bezig met dit thema, gegeven door Sandra Stolper- de Haan. We bespreken wat rust is, waar we deze rust ten diepste kunnen vinden en hoe we hier meer naar toe kunnen groeien.

Cursusdata: 29 maart, 12 april en 26 april.

 

Emoties in beeld. 

Emoties, op sommige momenten is het fijn om ze te ervaren op andere momenten kan het soms knap lastig zijn om ze te beleven of te uiten. In 3 avonden willen we verschillende emoties in beeld brengen. Ze zijn een onderdeel van Gods Schepping, Hij heeft ze ons gegeven met een doel. Maar wat is dan het belang van onze emoties? Wat zegt onze emotiebeleving over ons als persoon? Wat zijn de valkuilen waardoor we soms vast kunnen lopen, en de effecten op ons lichaam? Denk maar aan stress/burn-out klachten, onzekerheid, twijfel, bezorgdheid, angst, paniek, schuldgevoelens. En hoe mogen we samen met God werken aan meer balans op het gebied van emoties?  Bert Kroeze en Frouwk Loman willen in 3 avonden deze thema’s belichten.

Cursusdata: 29 maart, 12 april en 26 april.

 

(Pre) Marriage Course

In Genesis lezen we dat God al direct vanaf het begin het huwelijk heeft bedacht. Dat geeft aan hoe belangrijk het huwelijk voor Hem is! Als Stadskerk Emmen hebben we daarom veel aandacht voor huwelijken en huwelijkszorg.

Voor stellen die willen gaan trouwen hebben we een Pre Marriage course; een gezellig weekend waarbij stellen met elkaar vijf thema’s bespreken. Op die manier ga je goed voorbereid het huwelijk in. Ook geven we de Marriage course 2.0. Deze cursus is voor stellen die langer dan 5 jaar getrouwd zijn en waarbij al vaste – en soms ongezonde – patronen zijn ontstaan in het huwelijk. Aan de hand van vragen en opdrachten ga je als echtpaar in gesprek. Investeren in het huwelijk door tijd voor elkaar te maken is het grootste cadeau dat je je partner, je kinderen en jezelf kunt geven. Een deelnemer verwoordde het laatst zo: “Ik heb gezocht naar een goed programma voor ons huwelijk en het is gewoon in onze eigen kerk te vinden!”

 

Ik heb een vraag / Ik geef mij op voor het leerhuis
Vul hieronder je gegevens in: