Het leerhuis

Het leerhuis is voor iedereen die zich wil verdiepen in de Bijbel, geloofsonderwerpen, of op zoek is naar verdieping en geloofsontwikkeling.
Het Leerhuis biedt jou de mogelijkheid om een cursus of thema-avond te volgen die past bij jouw geloofsreis!

 

 

 

 

Alle onderstaande cursussen beginnen om 19.30 uur in Stadskerk Emmen 

 

Maak ze sterk

Bij de cursus Maak ze sterk krijg je in drie avonden door verschillende opdrachten, werkvormen en het uitwisselen van ervaringen een frisse blik en praktische handvatten vanuit een Bijbels fundament om te werken aan de weerbaarheid van jouw kind(eren). Voor elke opvoeder mooi om aan deel te nemen!  
Data: 27 oktober, 10 en 24 november. Kosten:  € 5,- per persoon. 


Ik geef mij op / ik heb een vraag

 

Bijbelstudie

De Bijbelstudie wordt gegeven door Tinus en zal gaan over Jezus in het oude testament.  Data:  27 oktober, 10 en 24 november, 8 december. Kosten: € 5,- per persoon.


Ik geef mij op / ik heb een vraag

 

Evangelische Toerusting School (ETS) - deeltijd Bijbelschool

Om de woensdagavond is er de ETS, deeltijd Bijbelschool, voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen, begrijpen en toepassen. Met welke voorkennis je ook aan de cursus begint, je zult merken dat je door deze cursus blijft groeien in geloof en God beter zult leren kennen.  
Voor meer informatie kun je terecht op de volgende link: https://www.evangelisch-college.nl/opleidingen-en-cursussen/bijbel/ets-bijbelcursus/algemeen/ 
De ETS is 15 september'21 begonnen. Maar, je kunt nog aansluiten.


Wil je je opgeven, een keer aansluiten om het te ervaren
en/of heb je vragen?

 

Kringleiderstraining 2.0

Naast de standaard kringleiderstraining willen we nu ook een verdiepingstraining aanbieden op 26 oktober en 23 november. Het voeren van een goed gesprek naar aanleiding van een Bijbelgedeelte is een belangrijk onderdeel van een kringavond. De eerste avond gaan we daarom in op de vraag: hoe bereid ik de bespreking van een Bijbelgedeelte goed voor? En de tweede avond zal gaan over: hoe leid ik op een goede manier het gesprek? Misschien ben jij geen kringleider, maar lijkt het je wel waardevol om dit te leren? Dan ben je ook van harte welkom! De training wordt gegeven door Esther Stoorvogel en Annelies Boertien.


Ik geef mij op / ik heb een vraag