Wie zijn wij?

Wij zijn een kerk met een grote liefde voor God en mensen. De liefde voor God uiten we door passievolle aanbidding in onze liederen, woorden en door onszelf elke keer weer aan Hem te geven. We zijn

Wij zijn een kerk met een groot geloof dat God nog grote dingen wil doen in deze tijd. God werkt en waar Hij werkt veranderen mensen. De verhalen van veranderende levens gaan rond waardoor meer mensen op zoek gaan naar God. Daardoor is de kerk springlevend.

Wij zijn een kerk voor elke generatie. Of je nu een jong gezin hebt, tieners die zoekende zijn, of misschien ben je al wel opa of oma. Voor elke doelgroep hebben we prachtige plekken waar je eerste stappen in je geloof mag zetten of verder mag groeien. Een plaats waar je andere mensen mag leren kennen, zegen mag ontvangen en doorgeven.

 

Wat wij geloven?

We geloven dat God elk mens heeft geschapen en van elk mens houdt. We kunnen een leven leiden ver weg bij God vandaan. Misschien hebben we keuzes gemaakt wat veel kapot heeft gemaakt. We kunnen ons niet waardig voelen om bij Hem te komen. Toch houdt God van ons.

Dat werd het meest zichtbaar toen Jezus naar deze aarde kwam. De Bijbel vertelt ons dat Jezus zonder zonde was. Toch nam Hij de straf voor alle ellende, gebrokenheid en zonde van deze wereld op zich. Hij stierf als een misdadiger. Dat deed Hij omdat Hij de wereld lief had. Hij droeg onze gebrokenheid zodat wij heelheid kunnen vinden. Hij droeg onze ellende, zodat wij herstel kunnen vinden. Hij droeg onze zonden, zodat wij vergeving konden ontvangen.

Als we dit gaan geloven en gaan belijden dan geeft dat enorm veel zegeningen. De grootste zegen is dat we dan weer in contact kunnen komen met de Schepper van de hemel en aarde. We leren Hem dan kennen als onze Vader. Over dit goede nieuws zijn we zo enthousiast dat we dat aan de hele wereld willen laten weten.

 

Ons verlangen?

Als Stadskerk Emmen is het ons diepe verlangen om een kerk te zijn voor heel Zuid-Oost Drenthe. Door inspirerende diensten en evenementen willen we het goede nieuws van Jezus Christus verkondigen aan duizenden mensen. In elk dorp en in elke wijk hebben we kleine kringen van mensen die samen God willen dienen en Hem bekend willen maken in de directe omgeving.

Ons grote verlangen is dat vele mensen in de Stadskerk een geestelijk thuis zullen vinden. Een thuis waar je vriendschappen op mag bouwen en onderdeel mag worden van Gods huisgezin. Een thuis waar elk mens mag groeien in het geloof in Jezus Christus. Of je nu zoekende bent, pas-gelovig, of al een heel geloofsleven achter de rug hebt. We willen je dienen en inspireren om het leven met God ten volle uit te leven.

Het is ons verlangen dat iedereen die zich aansluit een leven mag gaan leiden waarin hij of zij tot Gods doel gaat komen. Samen willen we ontdekken hoe God je heeft gemaakt en wat Zijn verlangens is voor jouw leven. We willen je ruimte geven om in Zijn bestemming te gaan wandelen. Zodat jouw leven tot zegen gaat worden voor andere mensen.